De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizza de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura.
Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita!
Modul de coacere da blatului o textura apropiata coacerii in cuptor, iar combinatia galbiori si ton e grozava!
Bineinteles, ca la orice pizza, o puteti pregati cu ce vreti voi, nu neaparat cu ce am pus eu.
Pune intr-un vas mare 1/2 din cantitatea de faina si amestec-o cu drojdia.
Las-o 5 minute apoi adauga apa calda in care dizolvi si sarea.
Incepe sa omogenizezi aluatul amestecand usor cu mana. Acesta va fi moale si gumat. Adauga si uleiul, zaharul, omogenizeaza si adauga, treptat, restul de faina.
Cantitatea de faina poate varia in functie de puterea de absorbtie. Adaugi treptat, framanti si rastorni aluatul pe blatul infainat. Ajutandu-te de faina framanti timp de 10 minute, pana cand obtii un aluat elastic, nelipicios.
Il imparti in 2 bile egale pe care le pui intr-un vas si le acoperi cu-n servet curat.
Lasi la dospit timp de 2 ore.
Pregatesti cuptorul.
Preincalzesti la 260 grade C, timp in care pui si tava in care vei coace pizza in cuptor.
Scoti o bila de aluat, o pui pe un fund subtire, bine infainat (sau pe fundul unei tavi) si cu palmele o aplatizezi lasand marginile usor ridicate.
Pui sosul de rosii si-l distribui uniform in centrul aluatului.
Distribui mozzarella/cascaval ras, pui ton si cativa galbiori, presari busuioc, pui in fir subtire putin, putin ulei peste amestec, apoi scoti rapid tava fierbinte din cuptor si inclini blatul subtire pentru a transfera pizza in tava.
Introduci la cuptor (la 260 grade C) pentru 10 minute.
Pizza e gata si-o poti servi cu pofta!