Pentru o pizza de 30 cm pentru blat
pentru topping
Se prepara aluatul amestecand faina, apa incalzita usor, drojdia si sarea si se framanta putin, pana nu se mai lipeste de mana. Se formeaza o bila si se lasa la caldura, la dospit, intr-un vas acoperit cu un prosop, circa 1,5 ore. Se ia o tava rotunda de 30 cm si se unge cu ulei. Se asaza aluatul in ea, intanzandu-l putin peste diametru cu 2 cm, si intorcandu-l peste margini pentru a forma o bordura.
Se incalzeste cuptorul.
Se taie rosiile in felii subtiri, ceapa verde se toaca mai mare, cutia de ton se scurge de ulei si se piseaza catelul de usturoi.
Aluatul din tava se unge cu putin ulei in care am adaugat usturoiul, se asaza feliile de rosii pana se acopera tot blatul, apoi se adauga ceapa, urmeaza tonul, iar in ultimul strat se pun restul de rosii (daca mai doriti).
Se presara sare, piper si busuioc uscat.
Se coace la foc mediu primele 10 minute, apoi inca 30 la foc mic.
Se adauga, la servire, putin ulei de masline.
1
se poate pune putin oregano in aluat