Pizza cu sunca si mozzarela

de loredanaaa in Pizza, 21 Feb 2013 | 3468 vizualizari

 

Dintre toate aluaturile pe care le-am incercat acesta mi se pare cel mai bun si pufos.Il puteti face mai subtire sau mai groasa,asa cum preferati voi.Aveti grija cat de gros il faceti ca in cuptor mai creste un pic.

 

INGREDIENTE

  • 350 faina alba
  • Sare
  • 3linguri ulei de masline sau floarea soarelui
  • 25 g drojdie de bere
  • 225 ml apa calda
  • 1 lingura de zahar
  • 25 g de unt
  • bulion
  • oregano
  • sunca
  • masline
  • mozzarela
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca si mozzarela:

-faina  se amesteca cu sarea si uleiul.

-apa calduta se amesteca cu o 1 lingura de zahar, drojdia, (se amesteca bine si se lasa amestecul 15 min)

-dupa 15 minute adaugati acest amestec in mijlocul fainii,amestecati  cu o lingura pana ce se mai leaga (eu am pus si 50 de grame de unt taiate felii subtiri) si  apoi  framantati cu mainile  (eu il trantesc de cateva ori de masa asa iese mai pufos)

-aluatul se lasa  2 ore la crescut(eu l-am facut seara si l-am lasat in frigider pana a doua zi)

-dupa ce a crescut  aluatul  il puneti pe masa presarata cu faina si il taiati in 2 bucati,formati  2 bile si lasati 5-10 minute la odihnit.

-ungeti cu ulei tavile pentru pizza,sau puneti foaie de copt

-pe masa presarata cu faina intindeti aluatul cu sucitorul sau cu mainile(in caz de se lipeste de maini ungeti cu ulei)

-puneti pasta de tomate deasupra (eu fac pasta de tomate o fac  asa:bulionul il amestec cu 3 linguri de  ulei ,sare ,un varf de zahar si 2 linguri de oregano)

-il dati in cuptor incalzit bine sa se coaca pe jumatate,apoi se scoate si se pune desupra sunca taiate bucati,masline taiate rondele sau jumatati si mozzarela 

-se da in cuptor,cand e gata se scoate, se taie felii si se serveste 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca si mozzarela" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si cascaval