Cei care mă cunosc,ştiu deja că aveam o problema cu blatul de pizza.Nu-mi reuşea niciodată aşa cum aş fi dorit:subţire,crocant şi gustos.Un prieten drag s-a cam supărat că tot ziceam eu pe aici treaba asta,aşa că mi-a trimis pe mail o reţetă de blat de pizza cu rezultat garantat.Aşa a şi fost,aşa că dacă citeşte reţeta îi mulţumesc.A fost aşa cum a spus.
Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingurita de faina.
Am lasat sa dospeasca.
Faina am amestecat-o cu putina sare,am pus apoi drojdia,uleiul de masline.
Am pus apa calduta si am amestecat pâna s-a format o coca omogena.
Dupa aceasta,am luat coca din vas si am framântat-o cu ambele mâini în aer.
La faza aceasta prietenul meu spunea asa: „Framânt-o în aer câteva minute,pâna te dor mâinile de nu mai poţi….
Trebuie sa ajunga moale si elastica,deci cam pe dos decât ai freca ceva cu ambele mâini” J)))
N-am prea priceput eu ce vrea sa zica,dar cred ca a ieşit ceea ce a trebuit.
Am presarat faina pe un blat,am întins putin coca,apasând-o cu degetele,am acoperit cu un stergar si am lasat 15 minute sa dospeasca în loc caldut.
Dupa aceasta,am pus coca la frigider pentru o ora.
Dupa o ora,am întins o foaie foarte subtire(am avut o pizza medie si o pizza împaturita).
Pe foaie am pus ketchup cu putin piper si busuioc,apoi sunca,ciupercile si prosciutto.
Deasupra am razuit mozzarella si am pus cateva rosii cherry.
Eu am întors putin marginile peste umplutura.
Am pus la cuptor cam 20 de minute pâna s-a copt blatul.
Am servit cu ketchup si sos Iuţel.