O pizza gustoasa, cu blatul bine crescut, pufoasa care se prepara cu ce avem la indemana. Se topeste rapid.
Mai intai ne ocupam de maia:
Punem intr-un bol drojdia proaspata, zaharul si cateva linguri de apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia si apoi adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine. Lasam la dospit intr-un loc cald 15-20 de minute.
Dupa ce a dospit, adaugam apa putin cate putin, faina in ploaie si sarea. (Eu nu am pus toata faina decat cat a fost nevoie.) Framantam 10 minute, din exterior spre interior. Aluatul va deveni elastic, moale. Se pune iar intr-un loc cald, se acopera si se la sa la dospit 30 de minute.
Pentru sos:
Taiem marunt usturoiul si il amestecam cu pasta de tomate subtiata cu putina apa, pasta de ardei iute si uleiul de masline.
Umplutura:
Taiem ceapa julien (adica felii din lateral, nu dinspre varf), salamul il feliem, branza o zdrobim.
Se pune aluatul intr-o tava cu diametrul de 22 de centimetri. Se intinde cu mana.
Se adauga sosul deasupra si se baga la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-15 minute.
Scoatem tava din cuptor asezam ceapa, sunca, salamul si branza deasupra. Adaugam oregano, piper si dam la cuptor tava pentru inca 10 minute.
Se serveste calda.
Pofta buna!
1
Aluatul se intinde cu mana.
2
Se poate adauga busuioc in sos.
3
Se pot adauga ciuperci, masline, rosii, etc