Pizza cu sunca, salam si branza

de Tabita _ in Pizza, 25 Mar 2013 | 5891 vizualizari

 

O pizza gustoasa, cu blatul bine crescut, pufoasa care se prepara cu ce avem la indemana. Se topeste rapid.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • ~ 250 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • Sos:
  • 3 linguri pasta de tomate subtiata cu putina apa
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita pasta de ardei iuti
  • 2 linguri ulei de masline
  • Umplutura:
  • 1/2 ceapa
  • 30 g salam (4-5 felii)
  • 40 g sunca (2 felii)
  • 120 g branza sarata
  • oregano, cimbru, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca, salam si branza:

Mai intai ne ocupam de maia:

Punem intr-un bol drojdia proaspata, zaharul si cateva linguri de apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia si apoi adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine. Lasam la dospit intr-un loc cald 15-20 de minute.

Dupa ce a dospit, adaugam apa putin cate putin, faina in ploaie si sarea. (Eu nu am pus toata faina decat cat a fost nevoie.) Framantam 10 minute, din exterior spre interior. Aluatul va deveni elastic, moale. Se pune iar intr-un loc cald, se acopera si se la sa la dospit 30 de minute.

Pentru sos:

Taiem marunt usturoiul si il amestecam cu pasta de tomate subtiata cu putina apa, pasta de ardei iute si uleiul de masline.

Umplutura:

Taiem ceapa julien (adica felii din lateral, nu dinspre varf), salamul il feliem, branza o zdrobim.

Se pune aluatul intr-o tava cu diametrul de 22 de centimetri. Se intinde cu mana.

Se adauga sosul deasupra si se baga la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-15 minute.

Scoatem tava din cuptor asezam ceapa, sunca, salamul si branza deasupra. Adaugam oregano, piper si dam la cuptor tava pentru inca 10 minute.

Se serveste calda.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul se intinde cu mana.

2

Se poate adauga busuioc in sos.

3

Se pot adauga ciuperci, masline, rosii, etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca, salam si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si piept de pui