Deci in primul rand nu ma asteptam sa-mi iasa din prima pizza la tigaie! Apoi nu ma asteptam sa-mi placa asa de mult asta cu somon, nu ca nu mi-ar place somonul, dar nu-l suport afumat......dar ce sa fac daca m-am trezit ca mi-a cumparat barbatul fara sa ma intrebe......bine ca a uitat sa cumpere unt!:)):)) Ideea e ca e foarte buna si cu somon afumat si la tigaie! E viva!
Din cantitatile de mai sus mie mi-au iesit 2 pizza de 24 cm diametru.
Pentru aluat se amesteca faina cu sarea si drojdia. Separat se dizolva zaharul in laptele caldut, se adauga uleiul si se toarna peste faina. Se framanta aluatul 5 minute, se imparte in 2 bile egale si se lasa la dospit in loc caldut minim 30 de minute.
Se incalzeste o tigaie la foc mediu. Se intinde o bila de aluat cu mainile cat sa fie de dimensiunea tigaii, se pune in tigaie si se lasa 3-4 minute sa se coaca pe fiecare parte.
Cand e gata se adauga toppingul: sos de rosii, somonul taiat bucatele, feliile de mozzarella, ardeiul si ceapa taiate felii. Se acopera tigaia cu un capac si se mai lasa cateva minute cat sa se topeasca branza, apoi se taie si se serveste!
Pofta buna!
1
puteti sa adaugati masline negre
2
ardeiul se poate inlocui cu o rosie feliata