Drojdia se fărâmă într-o farfurie și se adaugă sarea. Se amestecă cu o furculiţă până se lichefiază.
Într-un bol se așează făina, se face o mică adâncitură în mijloc şi se adaugă drojdia, apa, zahărul, uleiul, oregano şibusuioc. Se amestecă până devine un aluat omogen. Pe o suprafaţă presărată cu făină, se frământă aluatul 10 minute.
Se aşează înapoi în bol şi se acoperă cu un prosop umed. Se lasă la loc cald până îşi dublează volumul, aproximativ 1 oră.
Cu ajutorul unui blender, se amestecă passata cu usturoiul. Se adaugă sarea, piperul și frunzele de busuioc și se mai mixează puțin până când frunzele de busuioc sunt încorporate în sos.
După expirarea timpului, se împinge alutul în jos pentru a scoate aerul din el. Cu mâinile unse cu ulei de măsline se împarte aluatul în 3 și se modelează aluatul în forma dorită.
Se întinde sosul pe întreaga suprafață a aluatului, iar deasupra se așează fâșii de mozzarela.
Se transferă aluatul pe o tavă și introduce la cuptor, pe raftul superior, la 200 de grade Celsius, pentru 10 minute sau până când brânza s-a topit și are o culoare aurie.
Se procedează la fel cu aluatul rămas.
Se așează frunze de rucola și fâșii de Pancetta pe toată suprafața.