Se intampla de multe ori sa cumparam mai multa paine decat este necesara, asa cum am facut si ieri.
Cum aveam comanda de pizza, m-am gandit sa folosesc painea pe post de blat.
Cu o zi inainte am facut niste chiftelute si cum au mai ramas 4 pentru a doua zi, m-am gandit sa le utilizez tot la acest aperitiv, altfel nu prea aveam cum sa le impart :D
Mai intai am uns tava(36/46 cm) cu unt, apoi am feliat painea destul de subtire cam de un cm fiecare si le-am asezat una langa alta in tava, avad grija sa umplu si golurile dintre ele.
Din 2 oua si 4 linguri ketchup am facut o pasta cu care am uns feliile de paine.
Am taiat chiftelele si le-am asezat peste paine, apoi am asezat ceapa tocata si calita impreuna cu ciupercile si ceafa de porc in cele trei linguri de ulei si asezonate cu condimentele, dar dupa ce le-am scurs.
Am acoperit totul cu felii de cascaval, iar deasupra am stropit cu un ou batut cu putin lapte dulce.
Am dat la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.
Super a fost!
1
feliile de paine se pot inmuia in lapte dulce.
2
se pot adauga si alte ingrediente ca la pizza: masline, ardei, carnati, etc.