Aperitiv pe blat din felii de paine neagra

de Merisor in Pizza, 17 Mar 2013 | 6192 vizualizari

 

Se intampla de multe ori sa cumparam mai multa paine decat este necesara, asa cum am facut si ieri.
Cum aveam comanda de pizza, m-am gandit sa folosesc painea pe post de blat.

 

INGREDIENTE

  • o paine neagra
  • 150 gr ceafa de porc afumata
  • 200 gr cascaval Delaco afumat
  • o ceapa rosie
  • 4 chiftelute
  • 350 gr ciuperci conservate
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • ketchup
  • condimente:piper, cimbru, oregano
  • 1 lingura lapte dulce
  • 25 gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pe blat din felii de paine neagra:

Cu o zi inainte am facut niste chiftelute si cum au mai ramas 4 pentru a doua zi, m-am gandit sa le utilizez tot la acest aperitiv, altfel nu prea aveam cum sa le impart :D

Mai intai am uns tava(36/46 cm) cu unt, apoi am feliat painea destul de subtire cam de un cm fiecare si le-am asezat una langa alta in tava, avad grija sa umplu si golurile dintre ele.

Din 2 oua si 4 linguri ketchup am facut o pasta cu care am uns feliile de paine. 

Am taiat chiftelele si le-am asezat peste paine, apoi am asezat ceapa tocata si calita impreuna cu ciupercile si ceafa de porc in cele trei linguri de ulei si asezonate cu condimentele, dar dupa ce le-am scurs.

Am acoperit totul cu felii de cascaval, iar deasupra am stropit cu un ou batut cu putin lapte dulce.

Am dat la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.

Super a fost!

 

TIPS-URI

1

feliile de paine se pot inmuia in lapte dulce.

2

se pot adauga si alte ingrediente ca la pizza: masline, ardei, carnati, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pe blat din felii de paine neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza taraneasca