Pizza cu legume de primavara si mozzarella

de laylalala in Pizza, 22 Mai 2010 | 5144 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 500 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar 
  • 300 ml lapte caldutPentru umplutura
  • 2 ardei grasi rosii, curatati de samburi si taiati felii
  • 4 fire de ceapa verde, tocate
  • 1 lingurita ulei de masline cu aroma de busuioc
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 125 gr mozzarella, feliata
  • 8-10 rosii cherry
  • 1 conserva (400 gr) mazare cu morcovi, scursa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu legume de primavara si mozzarella:

Pentru blat,amesteca 100 ml lapte caldut cu zahar si drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de lapte caldut.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul sa creasca timp de 1 ora, la temperatura camerei.
Scoate aluatul, intinde-l, imatureste-l in 4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 1 ora.
Dupa ce a trecut 1 ora, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in 4-8 bucati.Impatureste o data fiecare bucata, apoi lasa aluatul sa creasca inca 20 minute.
Ia fiecare bucata de aluat si da-i forma cerc.Aseaza cercurile intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
Incalzeste cuptorul la 220ᵒC .Pentru umplutura, amesteca intr-un vas termoreizstent ardeii, prazul si uleiul de masline apoi da-le la copt 15-20 minute pana cand s-au inmuiat usor.Unge blaturile de pizza cu pasta de tomate. Imparte apoi legumele copate pe fiecare pizza, aseaza felii de mozzarella, rosii cherry si presara mazarea cu morcovii.Da pizza la copt 20-25 minute apoi serveste-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu legume de primavara si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose pizza