buna
Mai intai am facut blatul:
Am dizolvat drofdia in apa calduta cu zaharul, am pus un praf de faina deasupra si am lasat 20 de minute la cald. Eu am pus pe calorifer...pana a facut basicute.
Am turnat peste faina, am adaugat uleiul si sarea dizolvata in apa, apoi apa calduta cate putin, pana s-a format un aluat moale, elastic. Am framantat bine si am lasat la cald la dospit 2 ore ( obligatoriu)
Am luat o tava intinsa, am uns cu ulei foarte bine si am asezat blatul intins inauntru (cum ziceam, mie mi s-a parut cam mult aluat si am mai pus si intr-o alta tava rotunda o portie), l-am intins foarte bine cu mainile unse cu ulei. Am pus deasupra sosul de rosii din belsug, apoi umplutura:
Sunca si mozzarella taiate cubulete, felii de pancetta afumata, ciupercile si carciofii feliate si calite in prealabil in 2 linguri de ulei si o cana de apa (fiindca au fost proaspete au necesitat inainte putina inabusire sub capac...ca sa fiu sigura ca se patrund bine). Am mai presarat putin oregano deasupra.
Am dat pizza la cuptorul incins in prealabil la 220 g pt 20 minute.