Pizza cu ciuperci si prosciutto

de adasev12 in Pizza, 23 Sep 2013 | 2201 vizualizari

 

buna

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lg-ita zahar
  • 2 lg-ite sare
  • 3 lg mari de ulei de masline extravergin ( eu am pus 4)
  • apa calduta cat cuprinde ( cam 250 ml)
  • pt umplutura:
  • ~ 150 g ciuperci( eu am avut proaspete)
  • ~ 150 g carciofi ( tot proaspete am avut)
  • cateva felii de prosciutto cotto
  • cateva felii de pancetta afumata
  • ~ 300 g mozzarella
  • pt sos:
  • 300 g pasta de rosii cu busuioc si ceapa,
  • oregano,
  • sare, piper,
  • ulei de masine

Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ciuperci si prosciutto:

Mai intai am facut blatul:

Am dizolvat drofdia in apa calduta cu zaharul, am pus un praf de faina deasupra si am lasat 20 de minute la cald. Eu am pus pe calorifer...pana a facut basicute.

Am turnat peste faina, am adaugat uleiul si sarea dizolvata in apa, apoi apa calduta cate putin, pana s-a format un aluat moale, elastic. Am framantat bine si am lasat la cald la dospit 2 ore ( obligatoriu)

Am luat o tava intinsa, am uns cu ulei foarte bine si am asezat blatul intins inauntru (cum ziceam, mie mi s-a parut cam mult aluat si am mai pus si intr-o alta tava rotunda o portie), l-am intins foarte bine cu mainile  unse cu ulei. Am pus deasupra sosul de rosii din belsug, apoi umplutura:

Sunca  si mozzarella taiate cubulete, felii de pancetta afumata, ciupercile si carciofii feliate si calite in  prealabil in 2 linguri de ulei si o cana de apa (fiindca au fost proaspete au necesitat inainte putina inabusire sub capac...ca sa fiu sigura ca se patrund bine). Am mai presarat putin oregano deasupra.

Am dat pizza la cuptorul incins in prealabil la 220 g pt 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci si prosciutto" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Corinuta 1

24.09.2013, 11:01

Place si cu ciuperci!

- Andreea - 1

24.09.2013, 19:02

Rocsi 1

24.09.2013, 21:40

Cat de buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
"Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca