Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata

de Merisor in Pizza, 8 Feb 2015 | 9653 vizualizari

 

Foarte buna a iesit pizza mea de ieri, in care am asezonat carnea de pui afumata, de la oala cu untura, cu ciuperci din conserva!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1 varf cutit sare
  • aprox. 600 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • aprox. 250 gr carne de pui afumata(pulpe + piept)
  • 750 gr ciuperci conservate
  • 1 ceapa rosie
  • cateva masline verzi
  • 5 buc gogosari murati
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingura ketchup
  • 2 oua
  • 1 lingurita lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata:

Am inaugurat cu aceasta ocazie tava de la Dr Oetker, de 28/40 cm.

Pentru aluat, sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul si le frecam cu o lingura de lemn, pana la diluare.

Punem laptele la incalzit, doar cat sa suporte degetul si il adaugam peste drojdia din bol, apoi adaugam o mana de faina si omogenizam bine compozitia.

Lasam maiaua 5-10 minute la crescut, apoi punem apa impreuna cu sarea la incalzit, tot cat sa suporte degatul, o amestecam apoi cu uleiul si o turnam incet peste maiaua crescuta.

Incorporam apoi, treptat, faina, obtinanda astfel un aluat moale si usor lipicios, pe care il lasam la crescut nu mai mult de 15 minute. nu trebuie lasat mult, ca la paine, oricum, daca drojdia si faina sunt de buna calitate si proaspete, aluatul nu va da gres.

Intindem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, pentru a o proteja si il ungem cu ketchup.

Pentru umplutura, pe care o preparam cat timp sta aluatul la dospit, incalzim carnea, ca sa nu fie imbibata in grasime, o scurgem bine si o taiem marunt.

Calim ceapa impreuna cu ciupercile in putin ulei, apoi le scurgem si pe ele.

Taiem gogosarul julien, maslinele rondele si feliem cascavalul.

Asezam mai intai carnea peste aluat, apoi ciupercile, maslinele si gogosarul si din loc in loc, feliile de cascaval.

Asestecam cele doua oua cu laptele si le imprastiem deasupra ingredientelor.

Dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Servim pizza calda, cu ketchup.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca este prea mult aluat, cum a fost in cazul meu, puteti face din restul, lipii la tigaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (35)

geoline 1

20.03.2015, 15:58

-Licurici- 1

18.06.2015, 21:17

Cat de bine arata pizza asta... iar puiul afumat are un gust special..

adrianamocodean 1

30.08.2016, 14:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza traditionala