Se amesteca faina, malaiul si sarea.
Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile pana se obtine un aluat.
Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanta pana devine un aluat elastic si catifelat.
Se transfera intr-un vas curat, se acopera cu folie alimentara si prosoape si se lasa sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul.
Intre timp, intr-o tigaie se incalzeste putin ulei de masline si se adauga ceapa. Se gateste la foc mic, amestecand frecvent pana cand aceasta devine dulce si s-a inmuiat, aproximativ 15-20 de minute.
In vasul unui robot de bucatarie sau blender, se adauga toate ingredientele pentru sosul de rosii si se transforma in pasta.
Se imparte aluatul in 2 si se formeaza doua pizza. Se ung cele 2 pizza cu sosul de rosii, se adauga ceapa caramelizata si branza rupta in bucati, se aseaza pizza pe piatra pentru pizza, incalzita in prealabil sau pe folie de aluminiu si se introduc in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius, direct pe gratarul cuptorului, pe raftul din mijloc, sau cel imediat urmator de jos. Se gatesc pe rand cate 12 minute.
Se adauga rucola dupa ce pizza a fost scoasa din cuptor si se serveste imediat.