Pizza cu blat perfect

de Gherca Daniela in Pizza, 15 Iul 2014 | 6987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 ceasca si jumatate de apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 cesti si jumatate de faina
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • oregano
  • Topping:
  • salam
  • felii subtiri de sunca
  • ardei
  • ceapa taiata julienne
  • rosii
  • cascaval ras emmentales
  • mozzarella
  • kechup
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat perfect:

Blatul:  

In bolul care framantam punem apa calduta si peste rasturnam plicul de drojdie uscata si lasam asa fara sa amestecam 5 minute. Pe urma adaugam uleiul, faina, sarea si oregano. Faina o punem treptat si cu mana framantam usor pana la incorcorarea aluatului. Framantam aluatul timp de 10 minute, pana nu se mai lipeste deloc de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 2 si intindem in ce forma dorim, dar sa fie foarte bine intins, destul de subtire, apoi ungem aluatul cu kechup si punem topping dupa preferinte.

Dam la cuptor pentru 25 - 30 min pana ce marginea s-a facut usor maronie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat perfect" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza casei cu blat din faina integrala