Pizza carbonara

de luminita20_2006 in Pizza, 8 Dec 2010 | 6344 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat pizza
  • -400 gr faina
  • - 50 gr drojdie
  • -sare
  • -200 ml apa 
  • - ulei masline
  • -kaizer
  • -3 linguri smantana
  • -1 lingura parmezan
  • -1galbenus ou
  • - cascaval
  • - varf de cutit nucsoara
  • - piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza carbonara:

pt aluat:

Se pune drojdia la topit cu un pic de apa calduta. Intr-un bol se pune faina apoi se toarna apa calduta , amestecata cu sare si uleiul de masline, apoi se pune drojdia topita si se incepe sa se amestece. Cand s-a legat aluatul se scoate pe masa de lucru si se framanta pana cand obtinem un aluat elastic si care nu se lipeste de mana(mai puteti pune f putin ulei daca e necesar). Dupa care se pune intr-un bol se acopera cu un prosop si se lasa la cad sa creasca intre 40 min si 1h 30min depinde de temperatura. Dupa aceea se scoate se imparte in funtie de marimea tavii(la mine au iesit 3 tave rotunde)

Se intinde foaia se pune kaizerul prajit un pic in tigaie, dupa care cascavalul . Se amesteca smantana cu parmezan si galbenusul de ou, nucsoara si piper. Se pune amestecul peste blat si se da la cuptor  timp de 15-20 min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza carbonara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

RuxyRux 1

08.12.2010, 23:44

Imi place mult pizza cu smantana ii confera o delicatete gustului speciala!

Lau 1

24.02.2011, 16:55

Tuxedo 1

24.05.2013, 22:41

Mi se pare un picutz cam multa drojdie pt 400 gr faina si nu ai specificat cat ulei! Eu pun doar 25 de grame la 400 de faina...Oricum ar fi, pizza e foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu legume