Pizza sau paine? Dar de ce nu amandoua? Sincer, am fost putin intrigata de reteta, nu stiam ce va iesi, dar e atat de buna ca nu te mai saturi! O idee excelenta de pus pachet piticilor la scoala sau chiar noua la serviciu.
In alta ordine de idei, am ajuns si eu cu greu la reteta cu nr. 400, care era sa fie un tort dar....m-am razgandit....ca doar sunt femeie! :))
Ptr. "topping":
Se presara drojdia peste apa calduta intr-un bol. Se lasa sa stea asa vreo 5 minute. Se adauga faina, zaharul si sarea. Se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza. Aluatul va fi moale si lipicios.
Pentru topping, se toaca totul foarte marunt, dupa care se adauga la aluat si se amesteca bine. Se presara cu putina faina si se lasa la dospit o ora in loc caldut. Dupa aceea se baga la frigider si se mai lasa o ora.
Pe masa bine infainata se rastoarna aluatul si se intinde o foaie dreptungiulara maricica de aproximativ 28x42 cm. Se presara peste foaie mozzarella, apoi se impatura pe lungime si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se lasa putin sa se odihneasca pana preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Se da la cuptor pentru aprox. 1 ora. Daca aveti cuptor puternic puteti coace la 230 de grade pentru 30-35 minute. La jumatatea timpului, daca aluatul s-a rumenit, se acopera cu o folie de aluminiu sa nu se arda deasupra.
In ultimele 5 minute, se scoate din cuptor si se unge deasupra cu ulei de masline.
Se lasa sa se racoresca cam 30 de minute pe un grilaj daca aveti, daca nu in tava.
Se taie felii de 1 cm si se serveste cu sos de rosii cu busuioc, cu ketchup picant sau cu ce va place.
Pofta buna!
1
daca aluatul e prea lipicios, se mai adauga putina faina
2
daca aveti, puteti adauga la aluat si jumatate de canita parmezan razuit
3
eu am calit ceapa si usturoiul in putin ulei, dupa care le-am scos pe un servetel sa se scurga de ulei