Intindem aluatul cu mainile in tava iar cu dosul unei linguri imprastiem putin ulei de masline peste tot aluatul.Adaugam apoi sosul de rosii, presaram putin oregano si busuioc si il lasam pana pregatim topping-ul.
Ardeii grasi ii spalam, ii curatam de samburi si ii taiem feliute.Intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei de masline punem un catel de usturoi intreg si il lasam pana devine auriu.
Acum adaugam ardeii taiati feliute si ii sotam cateva minute, spre sfarsit adaugand si putina sare.
Punem tava in cuptorul incins la maxim (de obicei 250 grade) si o lasam 7-8 minute.
Scoatem catelul de usturoi si stingem focul sub ardei.
Taiem feliute subtiri o ceapa si o lasam deoparte.
Dupa cele 7-8 minute scoatem tava din cuptor,imprastiem deasupra feliutele de ceapa crude, si ardeii grasi sotati.
Eu am pus si mozarella,insa a fost alegerea mea, se poate pune sau nu,depinde de gusturi.
Aceasta este o pizza vegetariana sau de post.E de o bunatate rara… Eu nu mancam decat pizza margherita, fiindca nu imi plac cele cu carnati,prosciutto sau alte carnuri.Insa pizza cu ardei grasi facuta in felul asta,m-a facut sa imi schimb parerea.Incercati-o si nu o sa va para rau.