Pizza

de silvi0ara in Pizza, 18 Iul 2010 | 4761 vizualizari

 

Acum cateva zile am vazut la televizor un bucatar specializat pe pizza,mi-a placut tare mult cum a preparat el aluatul,asa ca am descis sa-l incerc si eu,mai ales ca eu foloseam inainte apa calduta la aluat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600gr faina
  • 1 plic drojdie de bere uscata
  • 250ml apa rece
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare 1 lingurita rasa  
  • 3 linguri ulei pentru framntat  
  • Sos de rosii:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 1 lingurita zahar
  • 200ml sos de rosii
  • oregano  
  • Pentru topping:
  • 100gr costita
  • 2 buc.carnati semi afumati
  • 2 felii sunca de curcan
  • 12 felii salam uscat
  • 6 ciuperci proaspete taiate felii
  • 150gr mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

 Aluatul:

Intr-un castron se pune drojdia,apa rece,4 linguri ulei,zaharul si  sarea,se amesteca bine cu un tel si se lasa 10 minute. Apoi dupa ce toate s-au amestecat se adauga faina,se framanta pana nu se mai lipeste de mana,apoi se adauga inca 3 linguri ulei de masline si se mai framanta pe masa pana ce uleiul este absorbit de aluat..Se lasa la crescut 30 de minute.

Sosul de rosii:

Se pun 2 linguri ulei de masline intr-o craticioara pe foc,se adauga 2 catei de usturoi pisati si se calesc cateva secunde,apoi se adauga 200ml suc de rosii,sare,1 lingurita zahar,oregano si piper dupa gust.

Mezelurile se taie in functie de preferinta.

Din aluatul care a crescut se intinde o foaie groasa in functie de preferinta(tineti cont ca la cuptor mai creste)si se aseaza intr-o tava de aragaz dreptunghiulara(se poate coace pizza in orice fel de forme doriti),se pune sos de rosii cat sa acopere aluatul,apoi se aseaza deasupra toppingul dorit,se baga la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200grade pentru 20 de minute,se scoate si se pune deasupra branza mozzarella rasa,se mai lasa 5 minute pana se topeste branza.

Se serveste fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza rapida cu mult cascaval