Pizza

de mirela0911 in Pizza, 8 Mar 2016 | 7112 vizualizari

 

Este o pizza pregatita cu ce am avut prin casa, cu diferenta ca i-am facut pe margine o bordura umpluta cu branza framantata. a iesit tare buna!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • sare
  • 1 lgt zahar
  • 3 lg ulei
  • lapte cat cuprinde

Pt. topping:

  • sos pentru pizza
  • 150 g sunca
  • 100 g salam
  • 1 bucata carnat picant
  • 1 ceapa rosie
  • 1 conserva porumb dulce
  • 1 ardei kapia rosu
  • branza de vaca framantata
  • 250 g cascaval Delaco
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Aluatul: Se pune drojdia la dospit impreuna cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar si 1 lg faina. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, uleiul apoi maiaua. Se incalzeste laptele usor si se toarna cate putin, amestecand in aluat, pana se obtine o compozitie buna pentru framantat. Se framanta aluatul pe masa de lucru pana devine nelipicios. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Topping: Pana dospeste aluatul, se pregatesc toate ingredientele pentru topping. Sunca si salamul se taie bucatele, ceapa se curata si se se taie felii, ardeiul se taie rondele, la fel si carnatul. 

Se ia o bucata de aluat si se intinde in forma rotunda, putin mai mare decat tava in care se va coace pizza. Se unge cu sosul de pizza (eu am avut sos preparat in casa si pus la conservare peste iarna) iar pe margine se pune branza framantata. Se acopera cu aluatul care a depasit marginile tavii, formand o bordura, care se va unge deasupra cu sos. Se presara peste aluat din ingredientele pentru topping, iar deasupra se rade cascaval. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra. 

Se serveste cu pofta, cu ketchup de casa.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Ingredientele pentru topping pot varia in functie de gusturi.

2

Se mai pot adauga ciuperci, masline, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

elucubratiiculinare 1

10.03.2016, 17:12

tina58 1

23.02.2017, 09:27

Din cantitatea asta de aluat ies doua pizza mari. Daca se foloseste tot aluatul la o singura pizza blatul va fi foarte gros. Aluatul pentru pizza trebuie sa fie ca cel de paine, asa ca laptele nu este indicat in compozitie ci apa e cea mai buna.

mirela0911 1

23.02.2017, 09:38

Tina58, la porții scrie 2, deci am făcut 2 pizza mari. Cat despre lapte nu e obligatoriu, se poate pune apa, fiecare cum prefera. Eu am scris exact cum am făcut eu! Mulțumesc de vizita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza pe blat de foietaj