Am facut si eu pizza, si in sfarsit mi-a iesit un blat bun, asemanator cu cel din pizzerii! Credeam ca nu o sa mai gasesc vreo reteta care sa-mi placa!
A iesit super de buna, nu buna, i-am pus ceva mai multe ingredente decat imi planificasem, dar combinatia a fost foarte reusita!
Preparare aluat:
Intr-un castron punem faina impreuna cu apa (calduta), sarea si si dupa caz drojdia uscata (ca atare) sau proaspata. Daca folositi drojdie proaspata, o puneti intr-un pahar cu lingurita de zahar (sau miere) si o dizolvati cu putina apa (din cei 250 ml folositi 50 ml) si apoi o adaugati in faina.
Omogenizati bine cu mainile si adaugati apoi uleiul treptat. Framantam aluatul pana cand nu se mai lipeste de bol , apoi il acoperim cu un prosop curat si o lasam la dospit intr-un loc ferit de curent aprox. 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim sosul de rosii:
Intr-o craticioara punem uleiul, si cei 2 catei de usturoi pisati si lasam 1 minut sa ia putin gust. sa nu-l rumeniti ca va avea gust amar...
Turnam apoi rosiile date in blender, asezonam cu sare, adaugam si o lingurita de zahar si fierbem pana cand sosul a scazut putin. La final adaugam oregano si fulgi de ardei iute (numai in cazul in care vreti ca sosul sa fie picant).
cand aluatul s-a dublat, incingem cuptorul la 200 de grade, pregatim 2 tavi de pizza cu putin malai (malaiul se pune pe fund ca sa nu se lipeasca), apoi impartim aluatul in doua si il intindem cu mainile pe toata suprafata fiecarei tavi.
Punem 4-5 linguri de sos pe care il intindem bine, apoi asezam feliile de sunca, ciupercile taiate mai grosut, ardei si mozzarella.
Le coacem in cuptor aprox. 20-25 de minute pana cand marginile aluatului se rumenesc usor!
A fost delicioasa! Chiar nu am mancat o pizza asa de buna facuta in casa!