Pizza

de Tuxedo in Pizza, 9 Iun 2013 | 6780 vizualizari

 

Am facut si eu pizza, si in sfarsit mi-a iesit un blat bun, asemanator cu cel din pizzerii! Credeam ca nu o sa mai gasesc vreo reteta care sa-mi placa!
A iesit super de buna, nu buna, i-am pus ceva mai multe ingredente decat imi planificasem, dar combinatia a fost foarte reusita!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 pizza mari (adica tava rotunda cu diametrul 36 cm)
  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 ml apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata (sau 1 lingurita drojdie uscata/7gr)
  • 1 lingura miere sau zahar
  • 1 lingurita sare
  • 5 linguri ulei de masline
  • Topping:
  • felii de sunca taiate foarte subtire
  • peperroni
  • 1 ardei gras
  • 250 gr ciuperci proaspete
  • 300-400 gr mozzarella
  • Sosul de rosii:
  • o conserva rosii (taiate sau intregi) 400 gr
  • oregano dupa gust
  • 2 catei de usturoi (optional0
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
  • fulgi de ardei iute (optional daca o vreti picanta)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Preparare aluat:

Intr-un castron punem faina impreuna cu apa (calduta), sarea si si dupa caz drojdia uscata (ca atare) sau proaspata. Daca folositi drojdie proaspata, o puneti intr-un pahar cu lingurita de zahar (sau miere) si o dizolvati cu putina apa (din cei 250 ml folositi 50 ml) si apoi o adaugati in faina.

Omogenizati bine cu mainile si adaugati apoi uleiul treptat. Framantam aluatul pana cand nu se mai lipeste de bol , apoi il acoperim cu un prosop curat si o lasam la dospit intr-un loc ferit de curent aprox. 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim sosul de rosii:

Intr-o craticioara punem uleiul, si cei 2 catei de usturoi pisati si lasam 1 minut sa ia putin gust. sa nu-l rumeniti ca va avea gust amar...

Turnam apoi rosiile date in blender, asezonam cu sare, adaugam si o lingurita de zahar si fierbem pana cand sosul a scazut putin. La final adaugam oregano si fulgi de ardei iute (numai in cazul in care vreti ca sosul sa fie picant).

cand aluatul s-a dublat, incingem cuptorul la 200 de grade, pregatim 2 tavi de pizza cu putin malai (malaiul se pune pe fund ca sa nu se lipeasca), apoi impartim aluatul in doua si il intindem cu mainile pe toata suprafata fiecarei tavi.

Punem 4-5 linguri de sos pe care il intindem bine, apoi asezam feliile de sunca, ciupercile taiate mai grosut, ardei si mozzarella.

Le coacem in cuptor aprox. 20-25 de minute pana cand marginile aluatului se rumenesc usor!

A fost delicioasa! Chiar nu am mancat o pizza asa de buna facuta in casa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Tuxedo 1

09.06.2013, 15:22

O sa ma uit si la pizzele tale sa ma inspir Dia!
ma bucur ca va place! dar vad ca lumea cam tine regim pe aici! si eu cica

diaconta 1

09.06.2013, 15:38

Nu baga de seama,ca nici io nu tin regim ))
Nu am decat doua retete de pizza,la ultima am primit reteta de blat de la un prieten priceput,care se suparase ca tot ziceam ca nu-mi iese

babi5 1

10.06.2013, 14:44

Bunuta,bunuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza din felii de paine