Piure de spanac cu ardei copt

de AndrutzaP in Aperitive / Garnituri, 15 Iul 2016 | 3413 vizualizari

 

   Spanacul este intotdeauna o alegere sanatoasa pentru o garnitura. De data aceasta am ales sa-i adaug in compozitie 2 ardei copti, pentru un plus de aroma.
   Foarte bun rezultatul! Va invit sa incercati.

 

INGREDIENTE

  • 900 g spanac congelat
  • 1 ceapa
  • 6 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 2 ardei capia
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de spanac cu ardei copt:

   Ardei spalati se pun la copt in cuptor.

   Spanacul se fierbe 10 minute (spanacul se adauga in apa cand aceasta atinge punctul de fierbere). Dupa 10 minute de fiert, scurgeti spanacul foarte bine de toata apa/zeama.

   Intr-o tigaie puneti cele 4 linguri de ulei si caliti ceapa si usturoiul. Cand acestea s-au inmuiat adaugati spanacul scurs complet. Amestecati energic sa se omogenize. Gatiti spanacul la foc mic pana scade absolut toata zeama. Cand nu mai este zeama deloc adaugati sare, veti observa ca isi mai lasa iarasi un pic de zeama.

   Intre timp, curatati ardeii copti de coaja si maruntiti-i cu un blender vertical. 

   Adaugati si ardeii peste spanac si mai gatiti pentru 10 minute.

   Asezonati cu sare si piper.

   Serviti ca si garnitura!

   Sa aveti pofta!

  

TIPS-URI

1

Daca nu gatiti spanacul bine isi va lasa zeama dupa ce s-a racit.

2

Puteti sa renuntati la ardeiul copt si atunci veti avea un piure de spanac clasic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de spanac cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Role cu branza si cascaval