Spanacul este intotdeauna o alegere sanatoasa pentru o garnitura. De data aceasta am ales sa-i adaug in compozitie 2 ardei copti, pentru un plus de aroma.
Foarte bun rezultatul! Va invit sa incercati.
Ardei spalati se pun la copt in cuptor.
Spanacul se fierbe 10 minute (spanacul se adauga in apa cand aceasta atinge punctul de fierbere). Dupa 10 minute de fiert, scurgeti spanacul foarte bine de toata apa/zeama.
Intr-o tigaie puneti cele 4 linguri de ulei si caliti ceapa si usturoiul. Cand acestea s-au inmuiat adaugati spanacul scurs complet. Amestecati energic sa se omogenize. Gatiti spanacul la foc mic pana scade absolut toata zeama. Cand nu mai este zeama deloc adaugati sare, veti observa ca isi mai lasa iarasi un pic de zeama.
Intre timp, curatati ardeii copti de coaja si maruntiti-i cu un blender vertical.
Adaugati si ardeii peste spanac si mai gatiti pentru 10 minute.
Asezonati cu sare si piper.
Serviti ca si garnitura!
Sa aveti pofta!
1
Daca nu gatiti spanacul bine isi va lasa zeama dupa ce s-a racit.
2
Puteti sa renuntati la ardeiul copt si atunci veti avea un piure de spanac clasic.