Piure de napi, cartofi si morcovi

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2017 | 4900 vizualizari

 



Cum va spuneam, acum ceva timp am descoperit si eu napii. Am incercat acum si acest piure. Este bun, dar imi plac mai mult napii cruzi :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g napi
  • 400 g cartofi
  • 1 morcov
  • cca 25 g unt
  • o cana de lapte
  • sare
  • nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de napi, cartofi si morcovi:

Punem napii la fiert in coaja, in apa rece cu putina sare. Curatam cartofii si morcovul, ii taiem cum dorim si ii punem la fiert si pe acestia in apa rece cu sare. Cand sunt fierti napii ii lasam sa se racoreasca, ii curatam si ii taiem bucati mai mici. Punem intr-un castron napii, cartofii si morcovul si untul si ii zdrobim cu ustensila pentru piure. Adaugam laptele si amestecam pana omogenizam piureul. Potrivim gustul de sare si nucsoara. Servim simplu sau garnitura la o fripturica. Noi am insotit piureul cu fripturica de ratoi :D Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de napi, cartofi si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu ciuperci