Pentru sosul cu pui:
Pentru piure de mazare:
Preparare sos:
Se incinge uleiul bine si se pune ceapa taiata julien la calit.
Se pune carnita si apa iar apoi se lasa la calit vreo 5-6 minute.
Se adauga usturoiul taiat feliute, se pune capacul pe ceaun si se lasa la inabusit.
Daca mai este nevoie mai adaugati apa, sa nu se arda.
Cand este carnea aproape gata, adaugam sosul de rosii si foaia de dafin.
Se lasa pana scade putin iar apoi se pune sare, busuioc si piper dupa gust.
Preparare piure de mazare:
Mazarea se spala bine si se pune la fiert cu morcovii si cepele taiata cubulete mici.
Se fierbe la foc mediu, pentru a nu lua apa.
Cand au fiert bine, scurgem legumele iar apoi se paseaza bine.
Pasta de mazare se amesteca cu untul, sare si piper.
Se aseaza piure de mazare iar peste punem sosul cu pui si presaram marar.
Se serveste cald.
Pofta buna!