Piure de mazăre cu pui

de ionix in Pui, 16 Oct 2010 | 7137 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru sosul cu pui:

  • 5 pulpe superioare
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 150 ml suc de rosii
  • foaie de dafin
  • 2 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu apa
  • putin busuioc uscat

  Pentru piure de mazare:

  • 600 g mazare
  • Doua morcovi
  • Doua cepe
  • Sare, piper
  • 3 linguri cu unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de mazăre cu pui:

Preparare sos:

Se incinge uleiul bine si se pune ceapa taiata julien la calit.

Se pune carnita si apa iar apoi se lasa la calit vreo 5-6 minute.

Se adauga usturoiul taiat feliute, se pune capacul pe ceaun si se lasa la inabusit.

Daca mai este nevoie mai adaugati apa, sa nu se arda.

Cand este carnea aproape gata, adaugam sosul de rosii si foaia de dafin.

Se lasa pana scade putin iar apoi se pune sare, busuioc si piper dupa gust.

 

Preparare piure de mazare:

Mazarea se spala bine si se pune la fiert cu morcovii si cepele taiata cubulete mici.

Se fierbe la foc mediu, pentru a nu lua apa.

Cand au fiert bine, scurgem legumele iar apoi se paseaza bine.

Pasta de mazare se amesteca cu untul, sare si piper.

Se aseaza piure de mazare iar peste punem sosul cu pui si presaram marar.

Se serveste cald.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de mazăre cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

gaby_duceag 1

17.10.2010, 23:36

ionix 1

17.10.2010, 23:39

@Nadina... n-am cum sa te egalez, nici in cantitate si nici in calitate mai, el ar manca numa' carne prajita

ionix 1

17.10.2010, 23:39

@Gaby.. vezi ca-mi lasi saliva pe aici si mi-e lene sa sterg

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crostini cu piure de mazare si ceva fin