Piure de cartofi in doua culori

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2014 | 17984 vizualizari

 

O sa va postez si cateva retete de garnituri pe care le fac acasa si le folosim si la restaurant, doar ca aranjate si poate condimentate diferit, orice mancare simpla poate sa devina vedeta, totul este sa ii se acorde o sansa :) .

 

INGREDIENTE

  • cartofi albi
  • unt
  • ulei masline
  • lapte
  • cartofi mov/vitelotte
  • sare de mare
  • piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi in doua culori:

In Franta am invatat ca cel mai bun piure de cartofi, care se face si in cele mai selecte restaurante este facut din cartofi albi sfaramiciosi care se fierb in coaja si se zdrobesc fierbinti . Dincolo decum se face in mod obisnuit piure-ul de cartofi cel adevarat e cu cartofii fierti cu coaja si explicatia e simpla, isi pastreaza amidonul si gustul si nu iau apa asa cum se intampla daca sunt fierti taiati bucatele in apa cu sare. Textura lui este diferita de spuma de cartofi cu care suntem obisnuiti dar gustul este sublim. 

Se fierb cartofii cu apa si sare de mare, se curata fierbinti si se zdrobesc cu o presa ( nu cu blender sau mixer). Se adauga lapte fierbinte in care am topit unt si ampus putin ulei de masline, sare de mare si se amesteca bine un tel rotund, se asezoneaza cu piper alb la sfarsit. 

Exact in acelasi mod se prepara si cartofii violet, la care putem adauga putina smantana in compozitie atunci cand facem piure-ul.

Cu un inel de montaj se aseaza piure-ul alb in baza si cu ajutorul unui poche folosit si in patiserie se adauga piure-ul violet . Totul este simplu si usor si rezultatul este nu numai frumos ci si deosebit de gustos, va doresc pofta buna ! 

TIPS-URI

1

cartofii se fierb incoaja se curata si se zdrobesc fierbinti pentru a pastra in intregime aroma cartofului

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 12:54

e prima oara cand vad asa ceva ...super !!

Ligia Bxl 1

15.05.2014, 18:50

minunata culoare

Sylvia 1

15.05.2014, 19:34

si gustul e super bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu tulpina de telina