Piure de cartofi cu sos picant

de izulika in Mancaruri cu carne, 13 Apr 2010 | 27540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure avem nevoie de:
  • 5 cartofi mari
  • 60 g unt sau margarina
  • 50 ml lapte
  • sare   
  • Pentru sos avem nevoie de:
  • 450 g carne de porc pt gulas
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 10 catei usturoi
  • 1 lingurita cimbru
  • sare,piper,vegeta
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu sos picant:

Piure: Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert.Cand sunt fierti se scurg de apa se zdrobesc si se adauga untul,laptele si sare dupa gust.

Sos picant : Se pun intr-o cratita 3-4 linguri cu ulei cand uleiul este incins se adauga carnea si se prajeste in jur de 15 min.Separat intr-un bol se piseaza usturoiul iar peste el se adauga pasta de tomate, cimbrul, vegeta,piper se amesteca si se adauga 1 cana de apa peste apoi amestecul rezultat se pune peste carne si se completeaza cu apa pana se acopera toata carnea.Se lasa la fiert pana apa scade si carnea este fiarta apoi se sareaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Rocsi 1

13.04.2010, 19:14

imi place felul asta de mancare

nadina73 1

14.04.2010, 00:44

super bun felicitari

mihaelar63 1

14.04.2010, 07:42

si tie iti spun ca din titlu nu ghiceam ca e cu carnita , mancatorii de carne te vor ocolia asa ,. eu oricum citesc mie imi place si fara ,.reteta e foarte buna cimbrul e condimentul meu preferat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cartofi cu piept de pui