Piure de cartofi cu lapte de migdale

de CameliaR in Mancaruri de legume, 6 Mar 2018 | 5934 vizualizari

 

 
 

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi
  • 150-200 ml lapte de migdale
  • 130 gr unt
  • sare
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu lapte de migdale:

Punem intr-o oala, apa la fiert. Adaugam si o lingurita de sare.

Curatam bine cartofii, apoi ii spalam. Cand apa a inceput sa clocoteasca, adaugam cartofii taiati cuburi. Ii lasam la fiert aproximativ 40 de minute. Cu 10 minute inainte sa fie cartofii gata, trebuie sa punem la incalzit intr-o craticioara laptele de migdale si untul. Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste untul. Dupa ce cartofii s-au fiert, scurgem apa si ii punem intr-un bol. Strivim cartofii cu un pasator sau cu furculita. Cu un polonic punem amestecul de lapte si unt in piure (amestecul trebuie sa fie cald). Adaugam din acest amestec pana cand piureul capata o compozitie cremoasa si pufoasa. La final adaugam patrunjelul tocat marunt.

Se serveste ca atare sau alaturi de un fel principal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu lapte de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Lau 1

07.03.2018, 10:48

sigur laptele de migdale ii da un gust aparte

Rocsi 1

07.03.2018, 19:03

Imi place ca are o consistenta cremoasa si pufoasa!

oanapl 1

07.03.2018, 22:38

Ce combinație interesantă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu mozzarella, la cuptor