Piure de cartofi cu bacon crocant si ceapa verde

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 20 Iun 2013 | 5509 vizualizari

 

Pentru acest preparat m-am inspirat de la bucataras Cristi Roman, dar am adaugat in compozitia lui si bucatele crocante de bacon. A iesit o nebunie!! Tare mult ne-a placut si cu siguranta il voi prepara cat de curand.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi;
  • apa (pentru fiert cartofii)
  • 2-3 fire ce ceapa verde;
  • aproximativ 100 ml. lapte;
  • 2 linguri pline cu unt;
  • 1 lingura cu smantana grasa;
  • 3 linguri cu cascaval ras;
  • 300 gr. bacon felii foarte subtiri:
  • sare;
  • piper alb.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu bacon crocant si ceapa verde:

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem intr-o oala, acoperim cu apa si ii punem pe foc. Adaugam sare si din momentul in care incep sa fiarba ii lasam aproximativ 20 min.

Scurgem apa si adaugam peste cartofii fierbinti laptele, untul, cascavalul ras, smantana, sarea si piperul. Presam cu ustensila speciala pentru piure pana obtinem o textura cremoasa.

Tocam cozile de ceapa verde foarte marunt.

Separat, incingem o tigaie antiaderenta si punem fasiile de bacon pana se rumenesc bine, intorcand pe ambele parti. Scoatem fasiile de bacon si le tocam marunt. 

Pastram cateva felii de bacon crud,pe acre le suprapunem una peste alta si le prajim cu grija pe ambele parti, pentru a le folosi la decor.

Adaugam bacon-ul tocat marunt si ceapa verde peste piureul deja facut, amestecam usor si daca ne place, pentru un plus de aroma, putem adauga si grasimea ramasa de la prajeala bacon-ului.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu bacon crocant si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bascute cu ciuperci