Nu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o gatesc la cuptor. Spre surprinderea mea, a iesit chiar buna si au mancat si copiii (ca doar ei sunt cei mai pretentiosi, ei gasesc grasime si in pieptul de pasare). :))) :D
Se taie carnea felii, daca nu este inca taiata, se condimenteaza cu sare si piper si se asaza intr-o tava in care s-a pus ulei de floarea soarelui. Se presara peste carne si condimentele pentru porc.
Se curata ceapa si usturoiul, se taie in felii mai mici si se asaza deasupra peste carne. Se toarna apa si vinul, apoi se acopera tava si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 45 de minute. La jumatatea timpului, se scoate tava si se intoarce carnea si pe partea cealalta. Dupa scurgerea timpului, se verifica daca este facuta carnea apoi se introduce din nou la cuptor fara a mai fi acoperita. Se lasa sa se rumeneasca usor si sa mai scada sosul.
Intre timp se pregateste piureul de cartofi. Cand este gata carnea, se serveste alaturi de cartofi si muratura preferata.
Pofta buna!
1
Daca doriti, se mai pot adauga si altfel de legume in tava.