E un pireu moale, fin ca o crema si se topeste in gura!!!
Banalul pireu se pare ca are foarte multe metode de preparare si chiar ingrediente diferite. Unii pun lapte cand il prepara, altii nu; unii pun unt, altii margarina sau chiar smantana; unii pun si vegeta, altii nucsoara, etc.Unora le place moale, altora mai tare.Unora le place fin ca o crema, altora nu.
Va spun o reteta de pireu care se foloseste in aproape tot "neamul" meu. Cel mai bun pireu din cate am degustat! Si e o reteta extrem de simpla, dar foarte reusita.
Puneti cartofii curatati si taiati in bucati mai mici la fiert, cu apa si sare. Dupa ce sunt fierti (verificati cu furculita), se strecoara foarte bine, se pun intr-un vas adanc si se mixeaza bine bine cel putin cinci minute la viteza mica. Cand sunt mixati foarte bine, se adauga margarina, se mixeaza si se adauga laptele fierbinte, pe rand, timp in care se continua mixarea.
Se gusta de sare si daca e nevoie se mai adauga sare sau lapte (daca va place mai moale, ca si mie). Nu e cleios sau clicos, cum zic unii, doar daca cartofii nu-s in regula.