Piramida de clatite sau "Cusma lui Guguta"

de Corinuta in Dulciuri, 1 Sep 2013 | 23685 vizualizari

 

A postat Ruxy cred un link cu "Cireasa de pe tort", imi era dor sa vad emisiunea asa ca m-am uitat la mai multe episoade....acolo am vazut-o si am zis ca asaaaaaaaaaaa ceva musai sa faptuiesc si eu ca prea bine arata! N-am gasit eu visine in suc propriu, dar au fost bune si cu dulceata de coacaze. Ce sa va mai spun....aaaa da: reteta de clatite e de la Miha, pentru prima data fac cu BERE!:)) Si sunt foarte bune, nu apuca sa vada o alta zi!:D

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 50 ml bere
  • 2 oua
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • Ptr umplut:
  • un borcan cu gem de coacaze
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piramida de clatite sau "Cusma lui Guguta":

Se mizeaza ouale cu zaharul si praful de sare, se adauga pe rand berea, laptele, untul si faina. Se poate da aluatul la frigider pentru o ora, daca aveti rabdare.

Intr-o tigaie teflonata se coc clatitele pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Eu nu am folosit ulei pentru ca avand unt in compozitie nu se lipesc.

Se umplu clatitele cu gem si se ruleaza, inchizandu-le la capete ca sa nu curga gemul. Se mizeaza frisca spuma tare iar cand e aproape gata se adauga zaharul in ploaie.

Pe o farfurie se pun 4-5 clatite la baza peste care se intinde o lingura de frisca, apoi alte 3-4 clatite, iar un rand de frisca si tot asa pana ajungem la ultima clatita. Cu frisca ramasa ornam deasupra si apoi presaram cacao.

Se da la frigider pentru cateva ore, noi nu am avut atata rabdare, abia ce am facut o poza si s-au mancat pe loc!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti adauga la compozitia de clatite 1-2 plicuri de zahar vanilat

2

sunt convinsa ca e mult mai buna cu visine care sunt mai acrisoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Piramida de clatite sau "Cusma lui Guguta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

Corinuta 1

05.09.2013, 10:11

Krystyan Trendy 1

12.12.2013, 18:27

ce deliciu!

marci49 1

19.02.2014, 16:54

interesanta reteta,clatite fac frecvent dar servite ca atare.iata altceva de care nu stiam,pare o combinatie buna cu frisca dar am o intrebare:cum se servesc,obisnuit ca orice clatita ori taiate ca si prajiturile (tortul)?multumesc pt eventualul raspuns!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite de post cu magiun de prune