Pipérade basquaise

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2010 | 10417 vizualizari

 

E o reteta frantuzeasca, doar ca ouale nu le-am amestecat in mancare. Inspiratia: Euforia Cuisine.

 

INGREDIENTE

  • 2-4 oua
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 2 rosii
  • 150 g sunca sau bacon
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper macinat
  • piper cayenne
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipérade basquaise:

Se taie sunca feliute si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei. Cand s-a rumenit bine pe toate partile, se scoate pe o farfurie si se mentine calda.

Se curata ceapa, se taie julien si se pune la prajit cateva minute. Se curata usturoiul, se taie felii, se adauga peste ceapa si se prajeste cca. un minut.

Se spala si se curata ardeii, se taie julien si se pun la prajit peste ceapa si usturoi. Se spala rosiile, se taie in patru si li se scoate miezul, apoi se feliaza si se adauga in tigaie. Se condimenteaza totul cu sare, piper si piper cayenne, se acopera cu un capac si se lasa 4-5 minute pana isi lasa zeama, apoi se ia capacul si se mai gateste asa cateva minute.

Se adauga sunca prajita, se sparg ouale, se pun deasupra, se sareaza si se pipereaza, se pune iar capacul si se lasa 4-5 minute. 

Se serveste cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipérade basquaise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv Roberta