Pilaf de orez (de post)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 16 Mar 2014 | 11614 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mare
  • 4 linguri de ulei
  • cca 300 gr.orez
  • cca 500-600ml apa
  • sare si piper dupa gust
  • sos de soia
  • partunjel verde tocat
  • marar uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez (de post):

Curatam ceapa,o spalam si o taiem cubulete.

La fel procedam si cu morcovul.

Sotam ceapa si morcovul in ulei cca 10 minute.

Spalam orezul in apa rece, il scurgem,apoi il adaugam peste legumele sotate si amestecam in continuu doua-trei minute sa nu se prinda mancarea de cratita.

Adaugam o cana cu apa rece (250 ml), amestecam din cand in cand. Condimentam cu sare si piper (punem mai putina sare decat de obicei pentru ca vom servi pilaful cu sos concentrat de soia care este foarte sarat la gust).

Dupa ce scade apa, mai adaugam o cana cu apa, lasam sa fiarba la foc mic,adica sa se umfle orezul, la final adaugam putin partunjel verde tocat  si servim.

La servire presaram marar uscat si stropim pilaful cu putin sos de soia.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez integral cu ardei si verdeturi