Pilaf de orez cu pui si legume

de La Ancuta in Pui, 3 Apr 2011 | 21572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata de telina
  • 1 cana orez
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 2-3 rosii sau 150 ml bulion
  • 2 cani apa
  • sare, piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu pui si legume:

Spalam pulpele si le taiem pe jumatate. Le uscam cu un servet si le condimentam cu sare si piper.
Intr-o tigaie mai mare, sau o cratita incingem 3-4 linguri de ulei. Prajim pulpele in uleiul incins, pe toate partile. Scoatem carnea pe o farfurie.

In uleiul ramas adaugam 3 linguri de apa si ceapa taiata marunt. Amestecam pana devine translucida apoi adaugam celelalte legume taiate sau date pe razatoare. Eu am folosit legume din congelator taiate.

Mai lasam si legumele 2-3 minute la sotat apoi adaugam orezul bine spalat si scurs de apa.
Amestecam bine si adaugam rosiile taiate sau bulionul si apa. Potrivim de sare si piper.

Transferam totul intr-un vas termorezistent (eu nu pot pune cratita la cuptor din cauza manerelor :)).
Asezam deasupra pulpele de pui si dam la cuptor la foc potrivit, pana fierbe orezul si scade toata apa. Daca mai trebuie mai adaugam putina apa, astfel incat orezul sa fie fiert.

Servim cald presarat cu patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu pui si legume