Pilaf de orez cu pui si legume

de La Ancuta in Pui, 3 Apr 2011 | 21959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata de telina
  • 1 cana orez
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 2-3 rosii sau 150 ml bulion
  • 2 cani apa
  • sare, piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu pui si legume:

Spalam pulpele si le taiem pe jumatate. Le uscam cu un servet si le condimentam cu sare si piper.
Intr-o tigaie mai mare, sau o cratita incingem 3-4 linguri de ulei. Prajim pulpele in uleiul incins, pe toate partile. Scoatem carnea pe o farfurie.

In uleiul ramas adaugam 3 linguri de apa si ceapa taiata marunt. Amestecam pana devine translucida apoi adaugam celelalte legume taiate sau date pe razatoare. Eu am folosit legume din congelator taiate.

Mai lasam si legumele 2-3 minute la sotat apoi adaugam orezul bine spalat si scurs de apa.
Amestecam bine si adaugam rosiile taiate sau bulionul si apa. Potrivim de sare si piper.

Transferam totul intr-un vas termorezistent (eu nu pot pune cratita la cuptor din cauza manerelor :)).
Asezam deasupra pulpele de pui si dam la cuptor la foc potrivit, pana fierbe orezul si scade toata apa. Daca mai trebuie mai adaugam putina apa, astfel incat orezul sa fie fiert.

Servim cald presarat cu patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc by Radu Anton Roman