Pilaf de orez cu praz si curry

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 22 Sep 2013 | 4950 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 250-300gr orez cu bobul lung
  • 1 bucata de praz (cca 15cm)
  • 2 ardei grasi rosii
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare dupa gust
  • boabe de piper negru (10-15 bobite)
  • 3 cani cu apa
  • 1 ligurita praf de curry
  • 1 legatura patrunjel verde tocat marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu praz si curry:

Spalam ardeii si prazul, le taiem bucati (respectiv rondele).

Calim aceste legume in ulei, adaugam sare dupa gust si boabe de piper.

Dupa ce am calit legumele, adaugam orezul spalat, il calim cateva secunde in uleiul ramas de la calitul legumelor, apoi adaugam cate o cana cu apa si fierbem pilaful la foc mic, amestecand in el destul de des sa nu se prinda de fundul vasului.

Cand orezul a fiert suficient, adaugm 1 lingurita praf de curry, patrunjel verde spalat si tocat si servim.

Noi am servit pilaful cu snitele din carne de porc.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu praz si curry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf sarbesc