Sotul meu si-a dorit sa ii fac pilaf, el a facut pieptul de pui, taiat gen nuggets.
Pregatirea pilafului:
Intr-o oala de marime mijlocie se caleste ceapa in unt. Apoi se adauga morcovul ras si o lingurita de zahar. Se caleste la foc mediu.
Apoi se adauga orezul, supa,cimbrul, rosiile in sos propriu, piperul mozaic si cayenne, sarea si se lasa sa fiarba la foc mic.
Intre timp se adauga si ardeiul taiat cubulete.
Se fierbe pana este orezul gata.
Catre sfarsit se supravegheaza si amesteca in continuu.
Cand este gata se ia de pe foc se adauga parmesanul si patrunjelul si se serveste calda.
Pregatirea pieptului de pui pane:
Bucatile de piept de pui se taie gen nuggets.
Se presara sare, piper si boia peste ele.
Apoi se dau prin oul batut cu furculita.
Pe urma se dau prin pesmet si apoi se prajesc in tigaia incinsa, pana devin aurii.
Se serveste cald!
1
O combinatie minunata de pilaf cu piept de pui pane si o salata de ardei copti sau cu sfecla rosie.
2
Optional se adauga putin vin alb si parmesan (in pilaf).
3
Se pot alege condimentele preferate.