Recunosc ca m-am confruntat cu un gust desavarsit al acestui fel de mancare, preparat de doamna Gina.
Nu m-am putut abtine si a trebui musai testat in bucatarie.
Vasul Zepter m-a ajutat sa pregatesc o mancarica de orez tare buna, pe placul intregii familii.
Nu este reteta originala, dar m-a fascinat gustul alunelor cu orez :)
Reteta si pasii prepararii sunt cat se poate de simpli. O mancarica cat se poate de natural si sanatos gatita.
Se incalzeste vasul pana ce acul indicator pleaca din zona galbena.
Se pune o lingura de ulei, apoi se adauga legumele tocate si orezul.
Se adauga apa si se pune capacul peste oala.
Se adauga sarea, piperul si putin suc de rosii.
Se lasa 10-15 min. la foc mic, iar atunci cand acul indicator ajunge la finalul zonei verzi, se opreste focul.
Lasam asa, 30-40 min. fara sa ridicam capacul, pana cand acul ajunge iar in zona galbena. Apoi se adauga patrunjelul tocat marunt si alunele.