Pilaf cod 14

de nadina73 in Mancaruri de post, 17 Iun 2010 | 6867 vizualizari

 

un pilaf de post delicios,gustos si aromat

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 vanata
  • 1ceapa
  • 10 ciuperci champinion
  • 4 ciuperci shiitake
  • 1 morcov
  • 3/4 telina (daca e foarte mare)
  • 1 radacin patrunjel
  • 1-2 rosii
  • patrunjel verde
  • 1-2 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cod 14:

Se spala bine orezul si se pune la fiert in apa cu sare,(la 1 cana de orez se pun 3 cani de apa).

Ceapa se toaca marunt si ce pune la calit in putin ulei impreuna cu morcovul,telina si patrunjelul taiate julien,cartofii,vanata,dovlecelul,rosiile,ciupercile,

ardeii se taie cubulete si se pun peste radacinoase

se pune sare ,piper si o canita de apa se pune capacul si se lasa sa foiarba inabusit 30 minute.

La final se amesteca cu orezul fiert

Este un pilaf delicios ,gustos si aromat(14 legume si zarzavaturi)

PS:Am scris cate 1/2 de ardei......... ,dat fiind faptul ca aici sant foarte mari,iar telina aici cea mai mica ce am gasit era de 600 g)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cod 14" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

danis 1

17.06.2010, 22:26

ce bine arata si cate vitamine

mena29 1

17.06.2010, 23:43

Buuun,si eu am facut astazi tot pilaf asa ca nu m-am mai servit de la tinecinci furcu am lasat totusi ca arata super bine

mariac 1

23.06.2010, 20:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu urzici