Pigna di pasqua

de Catalinaflorea in Dulciuri, 18 Apr 2015 | 2317 vizualizari

 

Dulce de Paste italian(antic)care se prepara la tara mai mult,eu am aflat de el in zona S. di Abruzzo si e foarte bun. Nu am apucat sa fac poza intreaga.

 

INGREDIENTE

  • 120 g faina alba
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • jumatate cubulet drojdie
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • o esenta rom
  • 500 g faina
  • 2 ciocolate negre
  • o ciocolata cu lapte
  • 5 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • jumatate de ciocolata rupta bucatele
  • o lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pigna di pasqua:

Amestecati 120 g faina, apa calduta, lingura de zahar si drojdia si lasati la crescut pentru o ora. Dupa o ora adaugati in compozitie ouale si zaharul si amestecati bine. Adaugati laptele, untul topit, esenta si la sfarsit faina. Trebuie sa arata ca un aluat pentru coconac, lipicios.In ora in care drojdia a crescut preparati crema de ciocolata:topiti pe abur ciocolatile,adaugati cacaoa apoi laptele si amestecati bine,la sfarsit puneti amidonul si lasati din nou pe abur pana devine cremoasa. Luati de pe foc si lasati la racit bine,apoi adaugati untul si mixati bine cam 5 8 minute. La sfarsit puneti ciocolata sfarmata.

Aluatul il imparteti in 2: jumatate o puneti in tava (aluatul nu va fi usor de intins,dar daca e imposibil adaugati faina) Adaugati ciocolata deasupra lasand cam 5 centimetri distanta fata de margine si cealata bucata de aluat. Apasati bine marginile sa se lipeasca. Bagati la cuptor la 180 de grade pentru 40-50 minute. Cine vrea o poate glazura cu zahar(zahar pudra amestecat cu putina apa pana devine lichida), cu bombonele colorate sau ciocolata.

Noi am tinut-o si la congelator, este foarte buna dupa, are consistenta unei turte dulci umpluta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pigna di pasqua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

18.04.2015, 19:41

Rocsi 1

18.04.2015, 21:39

Buna

Geanina87 1

19.04.2015, 21:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu ciocolata si zmeura