Pigna di pasqua

de Catalinaflorea in Dulciuri, 18 Apr 2015 | 2576 vizualizari

 

Dulce de Paste italian(antic)care se prepara la tara mai mult,eu am aflat de el in zona S. di Abruzzo si e foarte bun. Nu am apucat sa fac poza intreaga.

 

INGREDIENTE

  • 120 g faina alba
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • jumatate cubulet drojdie
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • o esenta rom
  • 500 g faina
  • 2 ciocolate negre
  • o ciocolata cu lapte
  • 5 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • jumatate de ciocolata rupta bucatele
  • o lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pigna di pasqua:

Amestecati 120 g faina, apa calduta, lingura de zahar si drojdia si lasati la crescut pentru o ora. Dupa o ora adaugati in compozitie ouale si zaharul si amestecati bine. Adaugati laptele, untul topit, esenta si la sfarsit faina. Trebuie sa arata ca un aluat pentru coconac, lipicios.In ora in care drojdia a crescut preparati crema de ciocolata:topiti pe abur ciocolatile,adaugati cacaoa apoi laptele si amestecati bine,la sfarsit puneti amidonul si lasati din nou pe abur pana devine cremoasa. Luati de pe foc si lasati la racit bine,apoi adaugati untul si mixati bine cam 5 8 minute. La sfarsit puneti ciocolata sfarmata.

Aluatul il imparteti in 2: jumatate o puneti in tava (aluatul nu va fi usor de intins,dar daca e imposibil adaugati faina) Adaugati ciocolata deasupra lasand cam 5 centimetri distanta fata de margine si cealata bucata de aluat. Apasati bine marginile sa se lipeasca. Bagati la cuptor la 180 de grade pentru 40-50 minute. Cine vrea o poate glazura cu zahar(zahar pudra amestecat cu putina apa pana devine lichida), cu bombonele colorate sau ciocolata.

Noi am tinut-o si la congelator, este foarte buna dupa, are consistenta unei turte dulci umpluta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pigna di pasqua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

18.04.2015, 19:41

Rocsi 1

18.04.2015, 21:39

Buna

Geanina87 1

19.04.2015, 21:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca si Green Sugar