Piftie de porc/racituri

de diaconta in Porc, 3 Dec 2018 | 5880 vizualizari

 

O reţetă românească pe care am pregătit-o de nenumărate ori, doar ca nu am scris reţeta.
Sunt convinsă că exista mai multe variante de pregătire a piftiei, în funcţie de zona ţării sau preferinţele fiecaruia dintre noi.
Aşa că m-am gândit să vă spun cum o pregătim noi.

 

INGREDIENTE

In functie de cantitatea dorita,puteţi sa puneţi mai multa carne si apa,preferabil carnea sa fie cu os si şoric. Eu am obtinut un vas de aproximativ 2.5 litri si unul mititel,mai de moft aşa

  • 2 picioare de porc(partea cu unghia)
  • 1 buc. rasol de porc cu mai multa carne
  • 1 buc.coada de porc
  • 2-3 morcovi
  • 4-5 catei de usturoi
  • Sare dupa gust
  • Boabe de piper
  • Apa rece pentru fiert
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc/racituri:

Carnea se spala foarte bine si se curata daca este cazul. Se pune într-un vas încapator, în care sa putem adauga si suficient lichid pentru fiert.

Am pus apa în oala. Daca va place sa fie mai multa piftie/aspic decât carne, va trebui sa puneti mai multa apa, mai ales ca nu veti mai putea adauga apa dupa aceea.

Noi am folosit o oala mai larga de 6 litri, am pus apa cât sa acopere foarte bine carnea, sa depaseasca cu vreo 15 cm.

 Am pus apoi o lingurita de sare si boabele de piper.

Am lasat sa fiarba la foc foarte mic, altfel se va tulbura lichidul.

Se culege spuma ce se formeaza la suprafata în timpul fiertului.

Se poate sa fie nevoie sa fiarba câteva ore pâna sa fie gata.

Dupa aproximativ 3 ore, am pus morcovii curatati si usturoiul tocat.

Daca este nevoie, mai adaugati sare.

Am mai fiert pâna s-au fiert si morcovii.

Când carnea se desprinde de pe os, putem sa verificam si daca lichidul se încheaga.

Luam o lingura de lichid si îl punem pe o farfurioara rece.

Daca se încheaga, putem sa oprim focul si sa lasam sa se aseze câteva minute.

Putem de asemenea sa verificam daca piftia este gata luând putin lichid între degete, daca  degetele se lipesc, ar trebui sa fie gata.

Am scos carnea într-un vas si am strecurat lichidul printr-o sita foarte fina.

Am desfacut toata carnea de pe oase. Soricul l-am curatat de grasime.

In vasul în care am pus piftia, am asezat bucati de carne, soric si morcov.

In vasul mai mic am pus si un ou fiert si patrunjel verde.

Am pus apoi lichidul peste carne. Am cules grasimea de la suprafata cu ajutorul unui servetel de hârtie,apoi le-am lasat în camara sa se închege.

Am presarat deasupra boia de ardei.

S-aveţi poftă !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc/racituri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan