N-am cuvinte...
Punem carnea si legumele in oala sub presiune, acoperim cu apa , adaugam o mana de sare si fierbem pentru cca. 60 minute.
Cand carnea se desprinde usor de pe oase se opreste focul, scoatem carnea si o lasam putin sa se raceasca , apoi o curatam de pe oase. Legumele se scot , ardeiul se indeparteaza, iar morcovul il putem taia rondele pe care le folosim la decorat piftia.
Curatam si maruntim usturoiul, apoi il adaugam in zeama de piftie lasandu-l cca 5 minute, dupa care strecuram zeama pentru indepartarea acestuia. Potrivim de sare si mai adunam grasimea stransa deasupra .
Carnea dezosata o punem in castroane, asezam printre bucatile de carne si rondelele de morcov fiert , apoi turnam zeama deasupra cat sa acopere carnea si dam totul la rece, pana se incheaga.
1
Legumele adaugate la fiert dau supei o aroma deosebita