Cocosul este bio, crescut de noi.
Se spala bine carnea si se portioneaza. Se pune la fiert in apa rece impreuna cu morcovii si ceapa si putina sare sau vegeta.
Se lasa sa fiarba si se spumeaza. Carnea se fierbe pana cand se desprinde cu usurinta de pe oase.
Apoi se scoate carnea si legumele din oala si se ia carnea de pe oase.
Separat se curata usturoiul (in functie de cat de usturoiata doriti piftia) si se piseaza cu sare. Se adauga in zeama fiarta.
Carnea portionata se pune in boluri mai mici . In zeama in care a fiert carnea se adauga usturoiul pisat si se potriveste de sare. Se lasa putin sa ia gust de la usturoi.
Peste carnea din boluri se pune zeama strecurata si se da la rece (nu in frigider, in camara sau balcon)
1
De obicei eu fierb piftia in doua randuri, adica fierb o data las sa se raceasca si apoi se pune la fiert din nou.
2
este bine ca oasele de la pulpele de cocos sa fie sparte sa iasa gelatina din oase
3
Piftia o fierb in oala sub presiune pentru ca se fierbe mai repede.
4
Piftia se poate proba daca este gata daca atunci cand iti inmoi degetele in zeama acestea se lipesc, daca nu se adauga gelatina.