Piftie curcan

de Bucataras Diana in Curcan, 2 Ian 2017 | 4263 vizualizari

 



Cam de vreo 4-5 ani, fac piftie de curcan (rar fac si de porc). Problema cu piftia de curcan este ca seamana un pic cu o loterie, orice carne de curcan as folosi cateodata se incheaga, altadata nu. Anul asta nu s-a inchegat singura si am folosit si cateva pliculete de gelatina.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg tacamuri curcan
  • 1 pulpa curcan
  • 3 aripi curcan (circa 1 kg)
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 150 g usturoi
  • dafin
  • piper boabe
  • sare
  • la nevoie gelatina
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie curcan:

Punem carnea la fiert in apa rece cu sare. Spumuim bine pana nu se mai formeaza spuma, apoi adaugam frunzele de dafin, piperul boabe, morcovii si ceapa. Lasam sa fiarba la foc mic, pana cand cade carnea de pe oase. Scoatem carnea si legumele din oala si o lasam sa se racoreasca, iar intre timp, luam un pic din zeama si o punem la congelator sa vedem daca se incheaga. Punem in zeama usturoiul pisat si potrivim de sare. Desfacem carnea de pe oase si o taiem bucatele. Strecuram zeama sa fie limpede. Daca nu avem noroc sa se inchege, acum este momentul sa folosim gelatina, pe care o preparam conform instructiunilor de pe plic. In functie de cat de putin/mult s-a inchegat, apreciem de cata gelatina este nevoie. Ca sa fiu sigura ca se incheaga dupa ce pun gelatina, dau iar cateva linguri de zeama de pifite la congelator. Dupa ce avem certitudinea ca pifita se va inchega, impartim carnea in boluri, cutii, castroane, etc, turnam zeama peste carne si scoatem pifita afara sau o bagam la frigider. Cine doreste, poate pune si rondele de morcovi si o frunza de patrunjel. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan în vin roşu la cuptor