Piftie

de Dana_Retetegg in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2012 | 5120 vizualizari

 

E o piftie de porc in care am adaugat si niste legume, foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 picior de porc (eu l-am cumparat, asa ca a fost gata portionat, bun de pus la fiert),
  • 1 bucata sorici de porc,
  • 6-7 catei mari de usturoi,
  • sare,
  • 2 plicuri de gelatina,
  • legume congelate
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie:

Piciorul de porc l-am pus la fiert impreuna cu bucata de sorici intr-o oala mare cu apa. Nu am adaugat apa deloc ci am lasat sa fiarba pana ce apa a scazut la jumatate.

Daca nu a fiert bine carnea mai putem adauga un pahar cu apa si lasam sa mai fiarba. La mine nu a fost cazul:)

Am oprit focul si am lasat piftia cam 30 de minute pana n-a mai fost chiar fierbinte ci doar calduta.

Am adaugat sare, usturoi maruntit ca pt mujdei si gelatina dizolvata in lichidul de la piftie.

Am amestecat bine si am pus piftia in boluri.

Pentru un aspect cat mai colorat am pus pe fundul bolurilor legume congelate pe care le-am fiert separat in apa cu sare.

Nu e necesar, dar mie mi-a placut chiar si gustul nu numai aspectul:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (27)

Dana_Retetegg 1

04.01.2012, 21:53

Carla, astept sa degust si de la tine

mena29 1

09.01.2012, 18:05

Dana_Retetegg 1

09.01.2012, 20:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv