Desert cornulete bicolore

de Criss in Prajituri, 15 Sep 2014 | 42457 vizualizari

 

Cornuletele acestea s-au aflat mult timp pe lista de asteptare si ieri au trecut in capul listei :) Pot spune doar ca imi pare rau ca nu le-am facut mai demult. Pufoase, aromate, insiropate si tavalite prin fulgi de cocos, s-au topit din farfurie. Mai ales cele umplute cu ciocolata. :D

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 3 lingurite cacao
  • ciocolata
  • gem mai tare/marmelada/rahat
  • 50 g drojdie proaspata 
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 150 ml apa
  • esenta de rom (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete bicolore:

Intr-un bol se pune drojdia si o lingura de zahar, se amesteca pana se lichefiaza, apoi se adauga laptele caldut. Se lasa cateva minute, pana cand incepe sa se umfle.  Intr-un vas mai incapator de pune faina, zaharul, vanilia, ouale batute si se amesteca. Se adauga laptele cu drojdia, apoi untul topit. Se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de peretii vasului, apoi se imparte in doua bucati egale. In o parte de aluat se pun 3 lingurite cacao, se framanta bine pana se inglobeaza toata pudra de cacao. In cealalta parte se adauga coaja rasa de la o lamaie si la fel, se framanta. Se acopera cu cate un prosop si se lasa la dospit 40 minute.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se imparte fiecare bucata in cate 4 bile egale.  Se intinde bila maro sub forma de cerc, la fel se procedeaza si cu cea alba, apoi cea alba se pune peste foaia maro si se imparte in triunghiuri. Se pune ciocolata, gem, marmelada sau orice va place apoi se ruleaza cornuletele si se coc in tava tapetata cu hartie de copt  pana cand incep sa devina aurii.

Eu le-am umplut cu gem de corcoduse, pentru ca acesta mi-a iesit mai tare, cu finetti si cu patratele de ciocolata amaruie. Cele cu ciocolata amaruie au fost delicioase, cele cu finetti nu mi-au placut. Nu trebuie lasate prea mult, pentru ca ele trebuie sa ramana pufoase. Cand sunt gata, se scot, se trec prin sirop apoi prin fulgi de cocos.

Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul pana cand zaharul se topeste, se adauga esenta de rom (optional) si se lasa sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete bicolore" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

15.09.2014, 20:18

Cat de bune sunt. Imi amintesc de ele din copilarie, cand le pregatea o matusa de-a mea!

diaconta 1

16.09.2014, 22:34

Nu am facut demult

Criss 1

17.09.2014, 05:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem