Pierogi cu varza si ciuperci

de cristeena20 in Paste, 24 Iul 2012 | 5350 vizualizari

 

Aceasta reteta e traditionala poloneza. Sunt un fel de ravioli si se pot face cu mai multe umpluturi. Aceasta reteta am invatat-o cand am fost in Polonia intr-o vizita de proiect.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -500 gr faina
  • -apa fierbinte
  • -sare
  • Umplutura
  • 500 gr varza murata marunta
  • 200 gr ciuperci
  • 2 cepe
  • 2- 3 linguri pesmet
  • 300 gr bacon
  • Sare,
  • piper,
  • zahar
  • Ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pierogi cu varza si ciuperci:

-ciupercile se tau marunt; ceapa la fel; se calesc cu ulei impreuna

- varza se taie marunt si se caleste cu ulei, adaugand putin zahar si piper.

Se amesteca ingredientele toate impreuna.

- pentru aluat : se framanta faina cu apa fierbinte apoi se formeaza un aluat potrivit. Se intinde o foaie si se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar . Se pune umplutura in mijloc si se lipesc in doua .Inchideti capetele lipite cu ajutorul unei furculite.

- se pune apa la fiert si cand da in clocot ( s anu fiarba tare) se pun pierogi in oala cu apa sarata. Se scot sis e servesc cu bacon prajit  si ceapa prajita in ulei .

Umplutura poate fi variata: cu pireu de cartofi, carne tocata, ciuperci, etc..

Daca ti-a placut reteta noastra "Pierogi cu varza si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ravioli - desert