Piept de rata cu mazare verde

de mihaelar63 in Rata, 3 Oct 2019 | 4592 vizualizari

 

  Din cand in cand, daca gasesc piept de rata frumusel si necongelat ii prepar sotului meu care-i place foarte mult. A iesit bun-bun, un preparat echilibrat. Ce sa mai spun ca se prepara mult mai rapid decat ai crede.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr piept rata -2 bucati
  • 300 gr mazare verde -congelata
  • 200 gr jambon semiafumat
  • 1 portocala
  • 2 catei usturoi
  • 4 rosii
  • sare
  • piper rosu macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu mazare verde:

  1. Pieptul de rata se trece prin jet de apa rece si apoi se tamponeaza cu servet de hartie sa fie absorbita umiditatea.
  2. Condimentati carnea cu sare si piper pe ambele parti.
  3. Pieptul se pune in tigaia rece cu pielea in jos. Se lasa inca 4 minute de cand incepe sa sfaraie grasimea eliberata.
  4. Intoarceti carnea si pe partea cealalta inca 3-4 minute. Intoarceti carnea cu grija fara sa o intepati. Daca este intepata se vor scurge sucurile din interior si va iesi prea uscata.
  5. Se transfera pieptul de rata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul timp de 8 minute la 180 grade C.
  6. Am obtinut astfel o carne patrunsa medium dar cu pielea rumena.
  7. Decongelati mazarea verde si o fierbeti. Clatiti cu apa rece sa-si pastreze culoarea.
  8. Taiati jambonul cuburi. Spalati si feliati portocala.
  9. Intre timp am prajit jambonul taiat cubulete in grasimea eliberata in tigaie.
  10. Tot aici se trag usor la tigaie feliile de portocala si rosiile. Am scurs grasimea amestecata cu putina zeama de portocala care a fost folosita pe post de sos.
  11. Scoateti portocala si rosiile. Adaugati doi catei de usturoi taiati marunt si mazarea verde fiarta. Se mai pune putina apa cat sa se degreseze tigaia de gusturile anterioare. Dati un clocot mic si-i gata garnitura.
  12. Scoteti pieptul de rata de la cuptor si-l acoperiti cu o bucata de folie de aluminiu. Lasati sa se odihneasca 10 minute, doar apoi il taiati felii.
  13. Aceasta operatiune va ajuta sa se pastreze sucurile in interior.
  14. Serviti pieptul de rata cu mazare verde cat este cald.
  15. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu mazare verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rata umpluta cu sos de portocale