Initial am vrut sa fac reteta Gabytzei de pui in sos de rosii, dar..... m-am "ratacit" intre timp prin frigider si am mai scos la iveala cate ceva si a iesit acest fel de mancare.
Se spala pieptul de pui, se dezoseaza (daca este cazul) si se taie cubulete. Intr-o tigaie, se pune uleiul la incins dupa care se adauga carnea. Se lasa sa se rumeneasca putin amestecandu-se din cand in cand.
Dovleacul se spala bine dupa care se taie cubulete. Morcovul se curata si se taie rondele. Se pun in tigaie peste carne, se amesteca de cateva ori apoi se pune capacul si se lasa cateva minute, pana se inmoaie dovleacul.
Ceapa se curata si se taie solzisori, iar usturoiul feliute. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca, se lasa 2 minute cu capacul, iar la urma se adauga bulionul (se poate pune si mai mult bulion dupa preferinte) si usturoiul. Se potriveste de sare, piper si zahar, se lasa sa dea cateva clocote. Stingem focul si adaugam busuiocul taiat marunt.
Se serveste cu paste fainoase. Pofta buna!
Am avut unele reclamatii: prea multa carne, prea putin sos.