Piept de pui si legume in bulion

de mirela0911 in Pui, 28 Iul 2011 | 4668 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac reteta Gabytzei de pui in sos de rosii, dar..... m-am "ratacit" intre timp prin frigider si am mai scos la iveala cate ceva si a iesit acest fel de mancare.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 morcov mare
  • 300 g dovleac
  • 1 ardei gras (orice culoare)
  • 1 ceapa maricica
  • 3-4 catei de usturoi
  • 300-400 ml bulion
  • busuioc proaspat
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lgt zahar
  • 3 lg ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui si legume in bulion:

Se spala pieptul de pui, se dezoseaza (daca este cazul) si se taie cubulete. Intr-o tigaie, se pune uleiul la incins dupa care se adauga carnea. Se lasa sa se rumeneasca putin amestecandu-se din cand in cand.

Dovleacul se spala bine dupa care se taie cubulete. Morcovul se curata si se taie rondele. Se pun in tigaie peste carne, se amesteca de cateva ori apoi se pune capacul si se lasa cateva minute, pana se inmoaie dovleacul.

Ceapa se curata si se taie solzisori, iar usturoiul feliute. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca, se lasa 2 minute cu capacul, iar la urma se adauga bulionul (se poate pune si mai mult bulion dupa preferinte) si usturoiul. Se potriveste de sare, piper si zahar, se lasa sa dea cateva clocote. Stingem focul si adaugam busuiocul taiat marunt.

Se serveste cu paste fainoase. Pofta buna! 

Am avut unele reclamatii: prea multa carne, prea putin sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui si legume in bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu smantana si pesmet