Dacă este week-end ne putem permite și un astfel de răsfăț culinar cu piept de pui și ciuperci în sos de brânzeturi, chiar dacă este o mâncare ceva mai calorică, nu gătim în fiecare zi așa ceva, nu?
De regulă sunt adepta sosurilor simple, cu roșii și ardei, dar din când în când mai fac și câte un sos alb că e așa bun de te lingi pe degete.
Și servit cum se cuvine, cu mămăliguță și un pahar de vin alb, nu-ți mai trebuie nimic întreaga zi, decât poate puțin mai multă mișcare. :D
Tăiem pieptul de pui în fâșii, pe care le condimentăm cu sare și piper, apoi le trecem prin făină.
Într-o tigaie antiaderentă, topim untul în ulei de măsline, adăugăm un cățel de usturoi strivit și frunze de busuioc rupte și rumenim fâșiile din piept de pui, întorcându-le de pe o parte pe alta.
Când sunt bine rumenite, adăugăm ciupercile scurse bine și le amestecăm câteva minute la foc mai intens, apoi stingem totul cu vin.
Lăsăm mâncarea să fiarbă la foc mai lent, până când se evaporă alcoolul, cam 15 minute, asezonând-o și cu o foaie de dafin, pe care o înlăturăm tot după 15 minute să nu devină amară.
Mai presărăm si puțin cimbru, adăugăm crema de brânză și amestecăm intens până se omogenizează sosul, apoi adăugăm smântâna și de asemeni amestecăm pentru omogenizare.
Curățăm și strivim unul sau doi căței de usturoi, în funcție de cât sunt de mari și îi adăugăm în sos.
Rupem 2-3 frunze de busuioc și le adăugăm și pe ele în sos și mai potrivim gustul cu piper.
Lăsăm sosul pe foc pentru 2-3 clocote, nu mai mult, apoi după stingerea focului, adăugăm parmezanul ras și verdețurile tocate mărunt.
Este chiar delicioasă această rețetă de piept de pui și ciuperci în sos de brânzeturi, merită preparată din când în când.
Să vă fie de folos!