Piept de pui la gratar cu legume

de papabundetot in Pui, 8 Sep 2013 | 3002 vizualizari

 

Dupa experienta de fast food made by home de saptamana trecuta am revenit la obiceiuri sanatoase,la legume si verdeturi pentru a nu ne face un obicei din mancarea nesanatoasa si grea :)

Mi s-a parut o idee buna acest pranz sanatos cu vitamine multe,mai ales ca am rare ocazii de a gati o garnitura cu legume…cea mai buna leguma fiind si la noi carnea :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
  • 1 piept de pui fara os
  • sos soia,
  • apa de flori de portocal
  • vin alb,
  • cimbru
  • curry
  • Pentru garnitura:
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • fasole verde
  • susan negru,
  • cimbru
  • 1 catel de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la gratar cu legume:

Pieptul de pui l-am taiat in felii,potrivite pentru gratar,apoi l-am marinat in vin alb,apa de flori de portocal,sos soia,curry si l-am lasat aproximativ o ora acolo.Dupa ce s-a marinat l-am pus pe gratarul foarte bine incins,stropit cu putin ulei de masline si l-am rumenit frumos.

Legumele le-am taiat in felii asemenatoare ca si dimensiuni pentru a se gati la fel,apoi le-am pus in apa clocotita cu sare,mai intai morcovii pe care i-am lasat 2 minute,apoi fasolea verde 1 minut si la urma dovlecelul pe care l-am pus dupa ce am stins focul si care nu cred ca a stat mai mult de 30 secunde in apa.Am vrut sa le pastrez cat de cat textura ferma,dar nici sa nu fie prea crude.

Am scurs de apa legumele,apoi intr-o tigaie am pus uleiul,usturoiul tocat marunt,cimbru si la urma legumele pe care le-am calit usor cam 1 minut.La sfarsit am adaugat si o lingurita de susan negru doar pentru decor.

Am servit legumele alaturi de pieptul la gratar,innobilate cu o racoroasa salata de vara.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Lia_ 1

08.09.2013, 22:14

numai chestii sanaatoase gatesti! asa trebuie

diaconta 1

08.09.2013, 22:57

o mancare care-mi place

papabundetot 1

09.09.2013, 09:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Perisoare de pui in sos bechamel