O alta reteta vedeta dar nu la fel de norocoasa cum a fost cea cu clatitele :))) si aceasta este postata pe "Bonduelle 4 culori" .
Pentru inceput se pregateste carnea:
- se spala si se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare, piper, oregano si cimbru, dupa gustul fiecaruia. Intr-o tigaie se pune putin ulei pentru uns, se adauga bucatelele de pui si se lasa cate un minut pe fiecare parte. Se pune vinul rosu si doi catei de usturoi tocati marunt peste pui si se lasa la fiert pana se evapora vinul iar puiul prinde culoare aramie.
Pregatirea legumelor:
- cat timp puiul este la foc se pregatesc legumele. Se spala si se toaca marunt ciupercile, ardeiul rosu, ceapa verde si cateii de usturoi.
- intr-o tigaie wok se pune putin ulei pentru uns, se adauga ceapa verde si ciupercile si se lasa la calit pentru 2 minute. Apoi se adauga ardeiul, mazarea si usturoiul. Se lasa si acestea la calit aproximativ 5 minute la foc mic.
Intr-un bol se pregateste sosul de rosii: se pun 3 linguri de pasta de tomate, putina apa, sare, piper si se adauga peste legumele rumenite.
La final se adauga mararul tocat marunt.
Pofta buna!