Piept de pui in sos curry, reteta aromata si delicioasa

de alba_zori in Pui, 15 Oct 2012 | 49922 vizualizari

 

Stiu ca acest Piept de pui in sos curry, reteta aromata si delicioasa, nu e foarte aratos dar are un gust nemaipomenit de bun,este o reteta indiana cu mult curry,mie personal imi place foarte mult,atat de mult ca am mancat de doua ori in aceeasi zi,prima data cand am mancat asemenea fel a fost la Trieste acum vreo 7 ani,am cumparat cu al meu mancare pentru acasa si era si pui cu curry,am incercat si ne-a ramas in minte pana acum cand am facut eu singurica acasa,foarte bun va asigur.Gustul este la inceput dulceag apoi mai piscacios de la curry dar nu exagerat,chiar potrivit.Este si curry dulce si mai piscacios,eu aveam cel piscacios,dar mai bine cu un pahar de vin alb dulce ca Moscato d'Asti.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Piept de pui in sos curry, reteta aromata si delicioasa

  • 2 piepti de pui
  • zeama de lamaie
  • sare
  • ulei de masline
  • jumate de ceapa rosie
  • 250 ml vin alb Moscato d'Asti
  • apa fiarta cat ajunge(vreo 3 polonici am pus eu)
  • 1 lingura plina de curry
  • knorr aroma de timo si rozmarin
  • putina sare
  • 250 gr smantana sau frisca de bucatarie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in sos curry, reteta aromata si delicioasa:

Preparare Piept de pui in sos curry, reteta aromata si delicioasa

Foarte simplu:

1.Spalam pieptul de pui si il frecam cu jumate de lamaie si apoi cu sare ca sa nu aiba miros,iar spalam si uscam cu hartie de bucatarie.

2.Punem o cratita joasa pe foc cu un pic de ulei de masline si incalzim.

3.Taiem piepturile de marimea 2 pe 2 cm cubulete si le asezam in cratita la rozolit,daca lasa putina zeama lasam la uscat la foc marisor.

4.Cand a prins un pic de culoare adaugam jumate de ceapa taiata foarte fin si rozolim impreuna.

5.Adaugam si un pahar plin de vin alb si asezam capacul inchis ca sa intre in pui,dam focul mai mic si dupa ce a intrat vinul in pui adaugam si putina apa fiarta.

6.Adaugam si lingura de curry si knorr cu aroma de timo si rozmarin.Lasam sa se faca cu capacul inchis.Gustam si adaugam si sarea mai la urma.

7.Dupa ce se usuca mai adaugam un pic de apa si mai lasam putin cat ne pare ca e mai bine facut si adaugam si smantana,lasam sa se usuce putin si luam de pe foc,lasam la odihnit 5 minute si intre timp se incheaga sosul.Se serveste cu paine sau ca garnitura la orez pilaf.

Pofta mare.

Poti incerca si varianta asta de Pui cu curry sau poate-ti place Curry de oua

Ce zici de un Orez cu Curry?

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos curry, reteta aromata si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Curry de pui cu ghimbir si lapte de cocos